top of page

De ultieme tip bij te veel ideeën? De regel van drie!

Wie ons ondertussen al even volgt, weet dat we bij 50 Koffies nogal enthousiast zijn. We zijn snel geïnspireerd, bedenken graag nieuwe ideeën en komen vaak met leuke plannen. Ons excitementlevel is hoog, en dat zorgde er in het verleden meermaals voor dat we heel wat dingen willen en effectief opstarten, maar vaak niet volhielden en dan weer terug moesten loslaten. We steken soms veel tijd in nieuwe ideeën, en beslissen nadien dan toch om een andere richting uit te gaan. Da's best jammer ...


Die onuitputtelijke bron van ideeën werd meer dan eens een glibberige modderstroom, want we merkten dat het steeds moeilijker werd om te focussen op onze core en op onze prioriteiten. We spraken een businesscoach aan, Nicoline Spruijt, en gingen een jaar lang met haar aan de slag om te werken aan onze focus. Zij leerde ons om te gaan met ons enthousiasme en gaf ons dé beste tip voor fanatieke ondernemers zoals wij. Haar ultieme tip? Gebruik de regel van drie!


Om je focus te kunnen behouden, leerde Nicoline ons dat je slechts drie ideeën tegelijkertijd op tafel mag hebben liggen. Krijg je een fantastisch nieuw idee? Laat dan een van de bestaande drie ideeën vallen. Zo zijn er nooit meer dan drie projecten die op hetzelfde moment uitwerking vereisen, en kan je een goede focus behouden op lopende zaken.


Voor een ambitieus duo dat aan een serieuze vorm van FOMO lijdt, is die regel van drie een gigantische uitdaging. Wij willen te snel gaan en te veel ineens doen. Het is voor ons van groot belang om tijd te nemen en op een bewuste manier duurzame keuzes te maken. De belangrijkste hoeksteen in dat keuzeproces zijn onze langetermijndoelstellingen. Het zijn die doelstellingen die bepalen welke ideeën we effectief kunnen uitvoeren. Draagt een idee niet bij aan onze langetermijndoelstellingen? Dan valt het niet binnen onze scope.


Uiteraard blijft onze ideeënstroom soms roet in het eten gooien. Zo zouden we bij 50 Koffies dit jaar geen nieuwe projecten uitwerken, en ondertussen staan er al twee gepland. We proberen onze creativiteit te structureren, maar we voelen dat onze gedrevenheid en vooral de leuke opportuniteiten op ons pad het ons vaak moeilijk maken. Toch heeft de gouden regel van Nicoline ons al heel wat leed bespaard en onze manier van werken stevig veranderd. Want die regel van drie, die houdt ons – bij overvloed aan ideeën – met beide voeten op de grond.

Worstel jij ook met een onuitputtelijke stroom aan ideeën? Dan is de regel van drie misschien ook voor jou weggelegd! Heb je zelf nog tips om te blijven focussen als overenthousiaste ondernemer? Deel je beste tips gerust met info@50Koffies.be en inspireer ons en andere ondernemers!38 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page